Workshops / Työpajat

Hinnasto

Tammikuun 2022 työpajat/pajapäivät varattavissa seuraavasti:

Päivä:Pvm:Vapaana paikkoja:Päivä:Pvm:Vapaana paikkoja:
Lauantai1.1.20224 / 4Sunnuntai2.1.20224 / 4
Lauantai8.1.20224 / 4Sunnuntai9.1.20224 / 4
Lauantai15.1.20224 / 4Sunnuntai16.1.20224 / 4
Lauantai22.1.20224 / 4Sunnuntai23.1.20224 / 4
Lauantai29.1.20224 / 4Sunnuntai30.1.20224 / 4
Pajan varaustilanne 2021-2022

Työpajat varataan toistaiseksi puhelimitse, yhteydenottolomakkeella tai suoraan sähköpostilla polttopalvelu.jyvaskyla(at)gmail.com.

Kokeiluluontoisesti olemme testanneet ajanvaraukseen Velloa, mutta se todettiin lähes välittömästi pajan käyttöön epäsopivaksi. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä nettiajanvaraukseen sopivista ohjelmista ja www-sivuista.

Toimintaohjeet:

01. Sopiva työvaatetus & varustus
02. Ryhmäkoot
03. Hinnasto & materiaalit
04. Aikataulu
05. Muut asiat

  1. Savi- ja kivipöly lähtee vaatteista vesipesussa. Parhain silkkipaita kannattaa kuitenkin jättää kotiin ja pukeutua mukavasti vaatteisiin jotka voi huoletta heittää pesuun. Essuakin voi käyttää. Työkengiksi kannattaa valita jotkut sellaiset jalkineet jotka eivät mene pilalle pölystä ja saviroiskeista. Konepestävät tai rätillä pyyhittävät ovat loistava valinta. Pajan lattia on viileä keraaminen laatta, joten villasukat, tohvelit tai Crocsit ovat suosittu varustus. Voit ottaa mukaan omia työvälineitäsi, mutta se ei ole pakollista, sillä pajalta löytyy kattava varustus tavallisimpia työvälineitä. Omat välineet on hyvä nimetä jotta ne eivät huku.
  2. Pajalle mahtuu työskentelemään enemmänkin kuin 4hlö kerrallaan, mutta vallitsevan pandemian takia ryhmät on rajattu toistaiseksi neljään, poikkeustapauksissa (avustaja, huoltaja, tulkki, jne) 5-6hlö. Jos haluat varata pajan itsellesi tai pareittain, sekin onnistuu. Kerro toiveistasi varausta tehdessä.
  3. Pajapäivän hintaan sisältyy pieni määrä savea, päivän aikana valmistettujen esineitten poltot ja lasitteet.
  4. Pajapäivinä ryhmät voivat itse sopia aikataulun. Varatessasi paikkaa työpajaan itsellesi tai ryhmälle, olisi hyvä sopia saapumis- ja lopetusajat, minimissään ryhmän yhteinen aloitusaika. Pajan ovet ovat normaalisti lukossa eikä pajalle pääse ilman valvontaa. Työpajat alkavat aina n. 15-30min infotilaisuudella ja työskentelyn lisäksi tulee varata aikaa siivoukseen, sekä ennen että jälkeen työskentelyn. Niinä päivinä jolloin pajalla on vain 1 ryhmä, lopetusajan suhteen voidaan joustaa.
  5. Pajalle on mahdollista päästä myös arkisin. Ota yhteyttä jos et näe sopivaa vapaata aikaa listattuna, katsotaan yhdessä löytyykö kalenterista sopivia aikoja!

En ole koskaan tehnyt savitöitä, voinko silti päästä pajalle?

Kyllä voit. Vaikka pajatyöskentely sujuukin sutjakammin jos sinulla on jo hallussa ainakin alkeet, kaikki ovat tervetulleita pajalle. Jos olet aivan aloittelija, alkuinfoon osallistuminen on pakollista, sillä siinä käydään läpi perusasioita, mm. Turvallinen työskentely keramiikkapajalla. Pajatyöskentelyä valvotaan ja voit milloin tahansa pyytää ja saada opastusta ja apua. Oletuksena jokainen pajapäivä aloitetaan alkuinfolla.

Aloittelijan opas pajatyöskentelystä julkaistaan sähköisessä muodossa heti kun se on valmis.

Lisätietoja osiossa Työturvallisuus.

%d bloggaajaa tykkää tästä: