Kiln services / Polttopalvelu

Hinnasto

Polttopalvelu tarkoittaa, että voit tuoda tekemiäsi esineitä poltettavaksi. Vakio-ohjelmat ovat P1: 950 asteen raakapoltto ja P2: 1240 asteen lasituspoltto 20min haudutuksella. Jos haluat toisenlaisen poltto-ohjelman, se voidaan ohjelmoida toiveittesi mukaisesti.

Jos et pysty tuomaan esineitä polttoon, kysy noutopalvelua / kuljetuspalvelua.

Nykyinen hinnasto on voimassa tammikuun 2022 loppuun asti, sen jälkeen julkaistaan uusi hinnasto. Jos haluat varmistaa edullisemman hinnan, kannattaa poltto varata viimeistään tammikuun loppuun mennessä, sillä hinnat tulevat nousemaan sähkön hinnan kivutessa entistä korkeammalle.

Poltot voidaan suunnitella yksilöllisesti, mutta niissä on 2 pääperiaatetta:

  1. Koko uuni varataan yhdelle asiakkaalle kerrallaan ja laskutetaan könttähinta koko uunillisesta, riippumatta siitä onko uuni täynnä. Tällä tavalla eri asiakkaitten työt eivät sekoitu keskenään ja jokainen voi varmistua siitä, että jos poltossa jokin esine menee rikki, se ei johdu kenenkään muun myötävaikutuksesta. Lisäksi, varaamalla koko uunillisen itsellesi, et joudu odottamaan uunin täyttymistä, vaan työsi poltetaan välittömästi uunin vapautuessa.
  2. Yksittäisten töitten poltto. Yksittäiset työt voi tuoda poltettavaksi ja niitä poltetaan sitä mukaa kun uunillinen täyttyy. Yksittäisen työn polton hinta määräytyy tapauskohtaisesti, arviolta 5-10€/kpl. Tällöin et voi vaikuttaa siihen minkälaisella aikataululla työsi tulee poltettua ja samaan polttoon lastataan usean tekijän töitä.

Tarkemmat tiedot poltto-ohjelmista & uunista:

Uunin malli: Nabertherm N150, automatiikka B130. Operation Manual for B130 (PDF)

Mitä tietoja vaaditaan poltto-ohjelman muuttamiseen tai alusta asti ohjelmointiin?

  • Lämpötila T1, haudutusaika T2, jäähdytyksen kohdelämpötila T3
  • Lämpökäyrien / ramppien ajat Time 1, Time 2. Haudutuksen kesto Time 3. Jäähdytyksen kesto Time 4. Jos jonkin ajan jättää tyhjäksi, uuni jättää ajan huomiotta ja pyrkii suorittamaan kyseisen segmentin mahdollisimman nopeasti täydellä teholla. Jäähdytysajan Time 4 ja lämpötilan T3 jättäminen tyhjäksi tarkoittaa sitä, että uuni jäähtyy itsestään omaa tahtiaan, ilman että uuni pyrkii hidastamaan jäähtymistä käyttämällä vastuksia pienellä teholla. Ainoa aika joka on käytännössä pakko asettaa jokaiseen ohjelmaan, on haudutusaika Time 3.
Kuvankaappaus käyttöohjeesta ohjausyksikölle Nabertherm B130.

En asu Jyväskylässä / liian pitkä matka. Missä muualla voisin polttaa töitäni?

Tässä listassa muutamia muita polttopalvelua tarjoavia yrittäjiä ja yrityksiä:
Claymari, Akaa
Iisla Design / Pikku Kippo, Kuusankosken Taideruukki & Verlan Ruukkikylä
Keramiikan työhuone Karoliina Tuovinen, Oitbacka (Kirkkonummi)
Keramiikkaa Leena Lahdelma, Helsinki
Kerasil Oy, Keramiikkakeskus Septaria
Maasta Ceramics, Sastamala
Osuuskunta Turun Tuulenpesä, Turku

Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu tarjoaa harvinaisempaa anagama-puupolttoa Mallusjoella.

Jos yrityksesi puuttuu listasta, laita viestiä! Täydennän listaa mielelläni.

%d bloggaajaa tykkää tästä: