Accessibility / Esteettömyys

Huom! Rakennuksessa ei ole esteetöntä WC-tilaa.

Pajan esteettömyys on pyritty järjestämään mahdollisimman sujuvasti, siitäkin huolimatta, ettei täyttä esteettömyyttä voida näissä puitteissa järjestää ilman mittavaa remonttia. Opaskoirat, avustajat ja tulkit ovat tervetulleita pajatilaan sekä muihin kellaritiloihin.

Jos listassa on jotain epäselvää tai kaipaat lisätietoa jostain mitä emme ole vielä tulleet ajatelleeksi, ota ihmeessä yhteyttä! Toistaiseksi ei ole tullut vastaan tilannetta tai pyyntöä jota emme olisi pystyneet järjestämään, kunhan tieto on tullut meille ajoissa etukäteen. Pääsääntöisesti toiveet on toteutettu kun riittävä tieto on meillä viimeistään 1 viikko ennen H-hetkeä, mutta laajamittaisissa järjestelyissä toivomme pidempää reaktioaikaa.

Erityisjärjestelyt eivät lähtökohtaisesti ole maksullisia.

Työturvallisuus, tartuntatautitilanne ja muut asiat löytyy omista hakemistoistaan.

Aihealueet on jaettu 15 osioon:
01. Eläimet
02. WC
03. Sisäänkäynnit & rappuset
04. Saapuminen & autopaikat
05. Valaistus
06. Ilmanlaatu & tuoksut & tupakointi
07. Hälyttimet & valvonta
08. Kielitaito
09. Ergonomia
10. Ikärajat
11. Terveydentila & erityistarpeet
12. Ruokailu
13. Sauna & pesutilat
14. Tallentava valvonta
15. Kuvaaminen

 1. Osoitteessa asuu ihmisten lisäksi 2 kissaa. Kissat pääsevät ajoittain oleilemaan pajatiloissa. Pajatila siivotaan perusteellisesti & säännöllisesti mm. työturvallisuuden varmistamiseksi, mutta kissoille allergiset varautukoot. Kissat suljetaan tarvittaessa täysin pois koko kerroksesta, mutta em. syistä opaskoiria ei voida päästää ylempiin asuinkerroksiin kuin hätätilanteissa. Jos mahdollista, ilmoitathan opaskoiran tulosta etukäteen, jotta voidaan varmistaa turvallinen tila sekä ihmisille että eläimille!
 2. WC-tilat sijaitsevat kerroksissa 2 ja 3. Valitettavasti WC-tiloihin päästäkseen on kuljettava rappusia sekä sisä- että ulkokautta liikkuessa. Tulevissa remonteissa WC:n sijoitus kellarikerrokseen on kyllä huomioitu, mutta toistaiseksi WC:tä ei ole pajan välittömässä läheisyydessä. Nykyiset WC-tilat ovat ahtaat eikä niissä mahdu toimimaan avustajan kanssa. Pajan välittömässä läheisyydessä on pesuhuone ja sauna (ilman WC:tä). Pajatilasta pesuhuoneeseen on noustava yhteensä 3 askelmaa.
 3. Rakennuksessa on 2 sisäänkäyntiä ja useita rappusia. Saapuessa pajalle rakennuksen pääovesta, kuljettavana on 2 jyrkät rappuset, ensin ulkorappuset ylös ulko-ovelle, sitten sisällä kellarin rappuset alas. Molemmissa rappusissa on kaiteet. Saapuessa ulkokautta alaovesta, pihalla on 1 matala askelma ulkona terassilla, ja 1 askelma sisällä heti ulko-oven kohdalla. Alaoven leveys on n. 90cm.
 4. Saapuminen & autopaikat. Alaovelle pääsee kulkemaan loivaa rinnettä joka kaartaa autopaikoilta alaspäin rakennuksen sisäpihalle. Kesäaikoina alaoven lähelle pääsee peruuttamaan myös autolla, mutta talvisin tätä ei voi suositella, sillä joillain autoilla on ollut vaikeuksia päästä lumista rinnettä takaisin ylös. Jos kuljet apuvälinein ja portaat ovat hankalia, suosittelemme kulkua alaovesta. Jos tarvitset liuskaa alaovelle, se on mahdollista järjestää, jos saamme tiedon ajoissa. Autopaikoilta kulku alaovelle on arviolta 30 metriä. Autopaikkoja löytyy henkilöautoille 4. Isommat kulkuvälineet ja peräkärryt on pääsääntöisesti pystytty järjestämään pihaan.
 5. Riittävä valaistus työskentelyyn & oleskeluun. Rakennuksen ulko- ja sisävalaistukseen on tehty laajoja panostuksia viime aikoina. Jos huomaat puutteita valaistuksessa, otamme tästä mielellämme vastaan palautetta ja parannusehdotuksia!
 6. Ilmanlaatu & tuoksut. Pajan polttouuni tuottaa polton aikana jonkin verran erilaisia tuoksuja ja muutoksia ilmanlaatuun. IV-suunnittelu, ilmanlaatu, valvonta ja työturvallisuus löytyy Työturvallisuus-osiosta. Erilaiset haitalliset ja häiritsevät tuoksut on pyritty minimoimaan ja mahdollisuuksien mukaan estämään & suodattamaan tyystin, alkaen siitä, että työvälineitä ja tekstiilejä ei pestä voimakkaasti hajustetuilla pesuaineilla tai pesuaineet ovat täysin hajustamattomia. Tulethan itse pajalle tuoksutta? Haluamme varmistaa hajusteettoman ja turvallisen sisäilman meille kaikille. Rakennuksen kaikissa sisätiloissa on tupakointi ehdottomasti kielletty. Ulos voidaan järjestää tupakointipaikka tarvittaessa, mutta etusijalla ovat tupakansavusta oireita saavat kävijät. Tapahtumat ja ajanvaraukset ovat lähtökohtaisesti täysin savuttomia. Tupakointikielto sisätiloissa koskee myös elektronisia / sähköisiä tupakkavalmisteita ja -laitteita. Kellaritiloissa säilytetään puusaunaa varten n. 1/3 kuutiota polttopuita, joista saattaa päästä pienhiukkasia ja itiöitä hengitysilmaan.
 7. Palohälytykset, varoittimet ja valvonta. Rakennuksesta löytyy useita erilaisia sensoreita, valvontajärjestelmiä ja palovaroittimia. Vaaratilanteesta, kuten tulipalosta, varoittimet hälyttävät äänimerkeillä. Valitettavasti silmin havaittavaa varoitusta tai hälytintä ei toistaiseksi löydy, joten jos olet kuulorajoitteinen ja on mahdollisuus ettet kuule hälyttimen äänimerkkiä, seuraa opasteita ja muita henkilöitä. Toistaiseksi ainuttakaan vaaratilannetta ei ole syntynyt 33 vuotta kestäneen harrastusurani aikana, joten pidetään työturvallisuus jatkossakin yhtä hyvänä! (Lisätietoja Työturvallisuus-osiossa.)
 8. Kielitaito: Suomi / In English / också på Svenska. Pystymme kommunikoimaan sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsinkielen taito on hiukan ruosteessa, mutta onnistunee! Jos olet kaksikielinen ja haluat puhua ruotsia, yksi vaihtoehdoista on se, että voit puhua ruotsia ja sinulle vastataan suomeksi. Kokonaan ruotsinkielinen opastus pyritään järjestämään tarvittaessa niin, että työturvallisuus ja pajatyöskentely ei tästä kärsi. Keramiikkatyöskentelyyn liittyvä sanasto/termistö on parhaillaan työn alla ja valmistuttuaan sellainen materiaali tullaan jakamaan paikan päällä.
 9. Ergonomia. Pajan työtasot ovat 75-85cm korkeita. Säädettävää työtasoa ei toistaiseksi ole, mutta on suunnitelmissa. Työtuoleista löytyy sekä alle 50cm korkeita tuoleja, että ns. baarijakkaroita joitten korkeus on lähempänä työtasoa. Pajalta löytyy eri korkuisia korokkeita, A-tikkaita ja porrasjakkaroita.
 10. Ikäraja K18 tai huoltajan seurassa. Pajalle pääsee pääsääntöisesti työskentelemään jos olet täysikäinen. Alaikäiset ja holhouksen alaiset henkilöt voivat tulla avustajan, valvojan tai huoltajan mukana. Työturvallisuuden ja yleisen turvallisuuden vuoksi huoltajien ja vastuullisten aikuisten tulee muistaa, että ensisijaisesti Teillä on vastuu aiheutetuista vaaratilanteista ja vahingoista koko vierailun ajan. Jos turvallisuudesta herää kysymyksiä tai ajatuksia, otamme mielellämme vastaan palautetta!
 11. Työskentelyä haittaavat perussairaudet ja liikuntarajoitteet. Sinulla ei ole velvollisuutta kertoa terveydentilastasi ilmoittautumisen yhteydessä. Jos haluat kuitenkin kertoa tarkemmin tilanteestasi tai tarpeistasi, jotta voimme toteuttaa paremmin toiveesi, arvostamme luottamustasi. Meillä työskentelee ja vierailee useita henkilöitä jotka kuuluvat esim. koronan (Covid-19) korkeimpaan riskiryhmään, joten kannustamme rokottautumaan ja huolehtimaan kaikkien tartuntatautien aiheuttamilta riskeiltä niin hyvin kuin se on mahdollista.
 12. Ruokailu, ruokarajoitteet & allergiat. Pajan välittömässä läheisyydessä on erillinen ruokailutila josta löytyy kylmälaitteet omien elintarvikkeiden ja aterioitten säilytykseen. Ruokailutilan ovella on 2 askelmaa. Tilan tason / baaritiskin korkeus on 102cm. Kahvin ja teen keitto sekä mikrouuni löytyy. Työturvallisuussyistä syöminen ja juominen on kiellettyä pajatilassa.
 13. Sauna & pesuhuone. Pajan ja ruokailutilan välittömässä läheisyydessä löytyy pesuhuone ja puusauna. Ne eivät valitettavasti ole esteettömät ja saunatilassa on vain minimimäärä kaiteita. Pajasta ruokailutilaan mentäessä on noustava 2 askelmaa, ja saunan pukuhuoneesta pesuhuoneeseen on noustava 1 korkeahko askelma. Oviaukoista 1 on 90cm leveä, muut ovet ovat 80cm leveitä tai kapeampia. Pesuhuoneessa ei ole kaiteita eikä käsijohteita, mutta suihkujakkara löytyy. Pesuhuoneeseen mahtuu avustaja, mutta saunaan ei.
 14. Tilassa on tallentava valvonta. Jos et halua tallentua millään tavalla hälytinlaitteiston ollessa aktiivinen, et valitettavasti voi käydä tiloissa. Hälytinlaitteistoa ei kytketä pois päältä edes pyynnöstä, sillä se valvoo mm. paloturvallisuutta. Lisätietoa paloturvallisuudesta Työturvallisuus-osiossa.
 15. Kuvaaminen tiloissa on kielletty, jollei sitä ole eksplisiittisesti erikseen sallittu ja tallenteitten julkaisusta kirjallisesti sovittu. Rakennus ja sen tontti ei ole julkista tilaa, vaan luokitellaan kotirauhan piiriin. Lisätietoja kuvausosiossa.

In English: Work in progress.

På svenska: Pågående arbete.

%d bloggaajaa tykkää tästä: