Covid 19 / Korona

Noudatamme ajankohtaisia ohjeistuksia koronaan liittyen. Pajalla ja muissa tiloissa noudatamme erityisen hyvää käsihygieniaa. Saatavilla on mm. palasaippuaa, nestesaippuaa, käsidesiä, kertakäyttöpyyhkeitä. Kädet tulee pestä huolella välittömästi sisääntullessa ja lähtiessä ja tarvittaessa myös työskentelyn aikana. Kannustamme ottamaan kaikki rokotukset jotka estävät ja/tai vähentävät tartuntoja ja tautien vakavampia muotoja, tähän kategoriaan sisältyy koronan lisäksi kausiflunssarokotteet ja kaikki muutkin rokotukset.

Ethän tule paikalle jos olet yhtään oireinen tai epäilet mahdollista kausiflunssa- tai koronatartuntaa! Varattuja aikoja saa nyt poikkeusaikana perua jopa samana päivänä ja ilman rahallista sanktiota. Peruutetun ajan tilalle varataan ensisijaisesti uusi aika joskus myöhemmin.

Koronapassin skannaaminen älypuhelimella on mahdollista. Koronapassin suhteen on ollut teknisiä ongelmia muutamilla erityisryhmillä, esim. osalla 3 rokotusannosta saaneilla koronapassiskanneri ei ole aina antanut tulosta, ja niillä jotka ovat saaneet vain 1 annoksen rokotetta, jonka jälkeen sairastaneet koronan viimeisten 6kk sisällä, skanneri ei välttämättä tunnista tilaa. Seuraamme tilannetta. Toistaiseksi koronapassi ei ole ollut pakollinen, mutta ryhmäkohtaisesti se voidaan ottaa käyttöön ryhmän niin halutessa. Koronapassi otetaan käyttöön kaikille, mikäli yleiset ohjeistukset niin vaativat.

Tällä hetkellä ryhmien koko on rajattu 4 henkilöön ja eri ryhmiä ei päästetä tiloihin samaan aikaan. Saapuminen ja poistuminen tapahtuu ilman kontakteja. Jokainen pyyhkii tai pesee käyttämänsä työvälineet, työtasot ja muut pinnat sekä saapuessaan että lähtiessään. Siivoukseen ja tavaroitten järjestelyyn kannattaa varata vähintään 15 minuuttia. Kontaktien välttämisen takia on tärkeää, että sovitulle ajalle saavutaan ja poistutaan ajallaan. Ei liian aikaisin, ei liian myöhään.

Työturvallisuuden ja vallitsevan tartuntatautitilanteen vuoksi kannustamme käyttämään hengityssuojaimia ja maskeja, jos se on mahdollista. Jos et pysty käyttämään maskia kuin lyhyitä aikoja kerrallaan tai et ollenkaan, suosittelemme varaamaan oman yksityisajan tai tulemaan pajalle pareittain, jotta tartuntariskit saadaan minimoitua.

Lähteitä, linkkilista päivitetty viimeksi 9.12.2021:

THL – Ajankohtaista koronaviruksesta

THL – Käsienpesuohje (PDF)

THL – Yski oikein, älä tartuta muita (PDF)

Valtioneuvosto – Rajoitukset ja suositukset koronaepidemian aikana

TTL – Koronaohjeita työpaikoille ja työterveyshuollolle

STM:n antamat viranomaisohjeet ja päätökset koronavirustilanteessa

Jyväskylän kaupunki – Voimassaolevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteessa

Jyväskylän kaupunki – Tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä

%d bloggaajaa tykkää tästä: